28 Temmuz 2012 Cumartesi

PATCHWORK YASTIKLARIN SIRRI



                        Nice Mutlu Yıllara...





Hayatlarının büyük bir bölümüne tanık olduğum ablam Ayşe ve eniştem Fuat'ın  bir aile toplantısında  kutladıkları 40. evlilik yıl dönümleri için hazırladığım sürpriz yastıklarım... 




Pano kumaşla yapılan patchwork yastıkların özelliği yoğun bir yorganlama olması...




Yorganlama kumaş üzerindeki temayı ortaya çıkarıyor ; böylece bu sevimli kedinin süslü papyonuyla  , yanıbaşındaki armağanlarla keyifli bir kutlamaya hazır olduğunu görebiliyoruz !


Bu yastıkların sırrı üzerindeki günün anlamına uygun yazılar ....  İlk kez denedim, çok da beğendim ! 

9 Temmuz 2012 Pazartesi

                     BAHÇEMİN ÇİÇEKLERİ




Cıvıl cıvıl renkleriyle açtılar ; uzun zaman oldu hem de... Ama başka başka projeler nedeniyle beklemedeler . Bu yaz çiçeklerimi çoğaltıp bir araya getireceğim . Ama nasıl  , ne düzende bir araya gelecekler onu ben de bilmiyorum şimdilik ...  Gittikçe  çoğalan çiçeklerim  beni yönlendirecek !




Çiçeklerim geçtiğimiz ekim ayında tomurcuklandı diyebilirim. Beklenmedik bir ev kazası sonucu kırılan ayak tarak kemiğim alçıda olunca ben de zorunlu olarak eve kapandım , üstüne üstlük yürümemem gerektiği için mekan edindiğim  kanepede sıkılacağıma altıgen üretmeye verdim kendimi... 



             Üretirken düşünüyor insan ; toprak ana nasıl binlerce çeşit çiçeği adeta fışkırtıyor topraktan ; sonra onlara nasıl asla birbirine benzemez binlerce şekil , koku ve de renk veriyor ? 
            Sadece her yerde görmeye alışık olduğumuz beyaz ve sarı papatyalara , kuytu köşelere utangaç utangaç saklanan mor menekşelere , en kıraç toprakta yetişebilen deve dikenlerine ve onun dikenlerine inat yumuşacık  mor renkli  çiçeklerine bakın ; ama yakından bakın , duygunuzu katarak bakın ; görün ve gözlemleyin ! 

          İşte o zaman gerçekten yaşadığımızı , Carl Sagan'ın dediği gibi  sanki üzerinde " dikkat kırılacak eşya var  " notu iliştirilmiş bu mavi beyaz dünyamızın ve onun naif doğasının bir parçası olduğumuzu fark ederiz.
          Bu farkındalıkla ruhumuzu yıkar , arınırız.

         




 İşte böyle , seviyorum çiçekleri ve patchwork çalışmayı ....

Çiçeğe dönüşmek için bekleyen altıgenler...

          

     Benim altıgenlerim , en çok renkleriyle bağladı beni kendine ...Bir çeşit doğa taklidi veya yansıması olsun istedim , tabii kendi yorumumu katarak... 

Altıgen bütün patchwork yapanların bildiği klasik bir kalıp. Sade ve üretimi kolay gibi görünüyor ama dikkatli ,sabırlı ve özenli bir çabayı gerektiriyor. Hata kabul etmeyen bir işçilik istiyor.


altıgen çiçek olmaya bir "tık" kaldı !



Çiçekler konusuna yine döneceğim galiba , 
Söyleyecek sözüm , 
Üretecek çiçeklerim var daha ...

Altıgen çiçekler yakın plan...